ua en ru

Протести під Радою: активісти будуть залишатися біля будівлі парламенту до виконання їх вимог

Протести під Радою: активісти будуть залишатися біля будівлі парламенту до виконання їх вимог Фото: протести під Радою (РБК-Україна)

Найєм заявив, що сьогодні коаліція не виконає жодну з вимог

Учасники протестної акції в Києві будуть залишатися біля будівлі Верховної Ради України до виконання їхніх вимог. Про це у Facebook повідомив нардеп Мустафа Найєм.

"Погані новини. Тільки що вийшли від Андрія Парубія. Сьогодні коаліція не виконає жодну з наших вимог. Лідери БПП і НФ готові включити до порядку денного четверга дві з наших вимоги: скасування недоторканності і закони про вибори...Ми залишаємося і будемо домагатися виконання наших вимог стільки, скільки буде потрібно", - написав він.

Погані новини. Тільки що вийшли від Андрія Парубія. Сьогодні коаліція не виконає жодне з наших вимоги. Лідери БПП...

Опубліковано Mustafa Nayyem 17 жовтня 2017 р.

Крім того, організатор акцій Михайло Саакашвілі також заявив про свій намір залишитися під Радою до виконання парламентом заявлених вимог.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні в Києві біля будівлі Верховної Ради України розпочався мітинг з вимогою скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство і створити антикорупційний суд.

Урядовий квартал по периметру охороняється представниками Національної гвардії, на підходах до ВРУ стоять металошукачі.

Близько 16:00 на вулиці Грушевського під будівлею Верховної Ради України почалися сутички між мітингувальниками і силовиками. Зокрема, активісти проривають поліцейські загородження з боку Європейської площі. Крім того, спостерігалися дрібні бійки учасників протесту і силовиків і на перетині вулиць Грушевського і Шовковичної. Активісти кидали в правоохоронців сміття, а також поливають їх водою і кричать "Ганьба".