ua en ru

Протести в Польщі: опозиційні депутати досі чергують у Сеймі

Протести в Польщі: опозиційні депутати досі чергують у Сеймі Фото: протести у Варшаві

Вони чекають 11 січня, коли знову відновиться робота парламенту

У Варшаві досі тривають протести: з 16 грудня по сьогодні в залі засідань нижньої палати польського парламенту Сеймі перебувають кілька депутатів опозиційних партій. Про це передає Польське радіо.

Зазначено, що перед будинком Сейму опозиціонерів підтримують кілька десятків осіб із громадських рухів. Очікується, що протести триватимуть до 11 січня, тобто до наступного засідання парламенту.

Повідомляється, що опозиціонери протестують проти відсторонення одного з депутатів від сеймових дискусій, проти планованих змін роботи журналістів у парламенті, проти ухвалення, на їхню думку, з порушенням держбюджету на 2017 рік. Завдяки депутатам від правлячої партії "Право і Справедливість" бюджет було ухвалено у Колонній залі Сейму.

"Депутати чекають (у Сеймі) на закінчення перерви, оскільки вважають, що засідання Сейму (16 грудня) не було закінчено. Те, що сталося у Колонній залі було нелегальним", - пояснив віце-спікер Сенату Богдан Борусевич, який провів розмови з протестувальниками.

Як очікується, 11 січня, коли відновиться робота парламенту, депутати з партії "Громадянська Платформа" та "Сучасна" мають намір знову заблокувати трибуну.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, лише 26% громадян країни підтримують останні протести в Польщі, спровоковані опозиційними політичними силами, натомість 47% негативно ставляться до цих подій.