ua en ru

Протести в Миколаєві: облрада вирішила заслухати звіт Савченка та достроково закрила сесію

Протести в Миколаєві: облрада вирішила заслухати звіт Савченка та достроково закрила сесію Фото: протести у Миколаєві (facebook.com/politicalpartynationalcorps)

Савченко може виступити зі звітом у перші два тижні квітня

На тлі протестів у Миколаєів з вимогою відставки голови Миколаївської обласної державної адміністрації (ОДА) Олексія Савченка облрада ухвалила рішення заслухати його звіт та достроково закрила сесію, передає місцеве видання "НикВести".

Повідомляється, що депутати перед прийняттям рішення про недовіру Савченку проголосували за те, щоб заслухати його звіт у перші два тижні квітня. Після голосування представники "Національного корпусу", які перебували в залі, вимагали відразу проголосувати за недовіру, однак голова облради Вікторія Москаленко вирішила достроково закрити сесію.

Крім того, перший заступник голови обласної ради Іван Кухта заявив, що підтримує відставку Савченко.

"Але сьогодні голосувати за його відставку не буду, тому що є тиск. Чому ситуація загострилася рівно настільки, що приїхали до нас люди з інших областей і змусили вийти наших людей до обласної адміністрації?", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві мітингувальники вимагають відставки голови ОДА Савченка. Зокрема, представники "Національного корпусу" на засіданні обласної ради вимагали винести на голосування відсторонення Савченка на час розслідування самогубства колишнього директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.