ua en ru

Протести в Києві: біля будівлі Ради знаходиться близько 200 осіб

Протести в Києві: біля будівлі Ради знаходиться близько 200 осіб Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Ситуація в місці проведення масових заходів контрольована

Біля будівлі Верховної Ради України станом на ранок 18 жовтня 2017 року знаходиться близько 200 учасників протестів, що розпочалися вчора у Києві. Про це у Facebook повідомила заступник директора Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Вікторія Навроцька.

"Станом на 9:30 ранку під стінами Верховної Ради близько 200 осіб. З них представники "Руху нових сил" - до 50 осіб, батальйон "Донбас" - до 100 осіб та "Справедливість" - до 50 людей", - повідомила вона.

Крім того, у МВС зазначають, що наразі ситуація в місці проведення масових заходів контрольована. Біля Ради за словами Навроцької, перебуває достатня кількість поліції і військовослужбовців Нацгвардії, аби забезпечити безпеку громадян і безперешкодне функціонування державних установ.

Разом з тим, за повідомленням кореспондента РБК-Україна, у наметах біля Ради залишається півтисячі протестувальників.

Наразі біля будівлі парламенту розташовано близько п'ятдесяти наметів.

altaltaltalt

Фото: протест у Києві (РБК-Україна)

Автомобільний рух по вулиці Грушевського від перетину з Кріпосним провулком і деяких прилеглих вулицях залишається перекритим, на під'їздах до ВРУ встановлені металеві паркани та військова техніка. Будівлю парламенту охороняють правоохоронці, які час від часу закликають активістів не піддаватися на провокації у мегафон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що поліція не дасть спровокувати силові протистояння у центрі Києва, а сутички 17 жовтня біля Верховної Ради отримають кваліфіковану юридичну оцінку.