ua en ru

Князєв назвав ситуацію біля ВР контрольованою і пообіцяв запобігти силовим протистоянням

Князєв назвав ситуацію біля ВР контрольованою і пообіцяв запобігти силовим протистоянням Фото: Сергій Князєв (avakov.com)

Глава Нацполіції запевнив, що всі факти протиправних посягань на народних депутатів будуть розслідувані

Поліція не дасть спровокувати силові протистояння у центрі Києва, а сутички 17 жовтня біля Верховної Ради отримають кваліфіковану юридичну оцінку. Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв на брифінгу 18 жовтня, повідомив департамент комунікації Нацполіції.

"Нікому не вдасться використати правоохоронців для дестабілізації ситуації у Києві. Усі громадяни мають право на свій вибір і волевиявлення, а ми, у свою чергу - забезпечимо їх безпеку", - зазначив Князєв.

Глава Нацполіції також пообіцяв, що усі факти протиправних посягань щодо народних депутатів будуть оперативно і об’єктивно розслідуватися.

"Це для чого? Аби висловити свої політичні погляди? Будь ласка. Але ми маємо забезпечити безпеку учасників, громадян, які працюють у цій місцевості і проживають, а також - роботу усіх органів влади, які працюють у центрі міста", - наголосив Князєв.

Він повідомив, що відкрито кримінальне провадження за фактом отримання тілесних ушкоджень військовослужбовцем Національної гвардії і працівником поліції, а також - за фактом пограбування, де об’єктом посягання є військове майно.

Нагадаємо, у вівторок ввечері, 17 жовтня, на вулиці Грушевського в Києві після мітингу під Верховною Радою сталися сутички між активістами та правоохоронцями.