ua en ru

Протести в Ірані: влада заблокувала в країні Telegram і Instagram

Протести в Ірані: влада заблокувала в країні Telegram і Instagram Фото: протести в Ірані (KajalMohammadi twitter)

У Тегерані частково заблоковано доступ до мобільного інтернету в цілому

Влада Ірану на тлі антиурядових протестів,які тривають четвертий день поспіль, заблокувала доступ у країні до інтернет-месенджера Telegram. Про це повідомив 31 грудня 2017 року генеральний директор компанії Павло Дуров, передає DW.

За його словами, перед цим влада країни звернулася до Telegram із вимогою вимкнути пов'язані з "мирними протестувальниками" канали - інформаційні сервіси масового поширення повідомлень у меседжері. Однак коли в компанії відмовилися це робити, доступ до нього було заблоковано повністю.

Комунікації через Telegram останнім часом дедалі частіше віддають перевагу користувачі смартфонів, які роблять ставку на захист персональних даних. Вони вважають, що переписка в месенджері добре захищена від перехоплення завдяки наскрізному кодуванню повідомлень та можливості спілкуватися через так звані таємні чати, які самовидаляються.

Тим часом свідки повідомляють, що в Тегерані частково заблоковано не лише доступ до окремих сервісів, але й до мобільного інтернету в цілому, зокрема й до соцмережі Instagram.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ірані двоє учасників масових протестів загинули в ніч на 31 грудня 2017 року.