ua en ru

Протестувальники в столиці Теннессі Нешвіллі влаштували нові виступи після розгону їхнього наметового табору

Учасники руху протесту проти фінансових інститутів, який з вересня охопив низку великих міст США, влаштували нову акцію протесту в м. Нешвілл, столиці штату Теннессі, після того, як їхній наметовий табір був розігнаний солдатами американської Національної гвардії, передає Reuters.
Вранці 28 жовтня наметовий табір, розбитий в центрі міста три тижні тому, був розігнаний владоюштату. При цьому було затримано 29 активістів, в операції з припинення заходу приймали участі близько 75 американських національних гвардійців.
Проте суддя Томас Нельсон, який розглядав питання про можливе заключення під варту затриманих учасників акції протесту, заявив, що у співробітників сил правопорядку немає законних підстав для арешту активістів, після чого вони були відпущені.
Пізніше, 28 жовтня, активісти повернулися на площу перед будівлею Капітолія Теннессі (законодавчих зборів штату) і продовжили протестувати.
Влада Нешвілла заявляє, що в наметовому таборі учасників протесту велася торгівля марихуаною, а також були відзначені факти непристойної поведінки. Протестувальники відзначають, що до цього причетні не активісти, а особи без певного місця проживання, які після установки наметового табору стали там постійними "гостями".
Акції під назвою "Захопи Уолл-стріт" проходять в США, вони спрямовані проти фінансових інститутів і соціально-економічних проблем в цій державі. Протести почалися 17 вересня 2011 р. Учасники розбили наметовий табір в районі Уолл-стріту - фінансового центру Нью-Йорка. Пізніше аналогічні акції протесту перекинулися на великі міста низки країн Північної Америки, Європи, Австралії та Азії.
На цьому тижні в США поліція розігнала декілька акцій протесту проти фінінститутів, застосувавши при цьому силу. Зокрема, були придушені протестові заходи в Атланті (штат Джорджія) і Окленді (штат Каліфорнія). Низку активістів було затримано.