ua en ru

Протест в Єревані: прем'єр Вірменії пообіцяв піти у відставку заради дострокових виборів парламенту

Протест в Єревані: прем'єр Вірменії пообіцяв піти у відставку заради дострокових виборів парламенту Фото: Нікол Пашинян (primeminister.am)

Після звільнення де-юре кількох міністрів в уряді Вірменії Пашинян пообіцяв піти у відставку

Під час протесту в Єревані у вівторок, 2 жовтня, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що він подасть у відставку після того, як де-юре вступлять в силу його укази про звільнення кількох міністрів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на News Armenia.

За словами Пашиняна, такий крок потрібен для того, щоб у Вірменії обрали новий уряд.

"Як тільки рішення про звільнення міністрів і губернаторів юридично набуде чинності, після цього - не називаю конкретного терміну, - я подам у відставку. Через сім днів парламент повинен обрати прем'єра, якщо прем'єр не буде обраний, то буде другий тур (виборів - ред.). Якщо за цей час парламент не обирає нового прем'єра, то пройдуть дострокові парламентські вибори", - сказав Пашинян.

Він також додав, що якщо з'ясується, що народ виступає за проведення позачергових парламентських виборів, то вдасться не допустити, щоб парламент обрав іншого прем'єр-міністра Вірменії.

Пашинян додав також, що після відставки він продовжить виконувати обов'язки глави уряду. Він повідомив, що в даний моменти направляється в Національні Збори Вірменії, де заблоковані депутати парламенту.

"В цей період не станеться нічого - ні один лист, жоден автомобіль, жоден кущ, ні один депутат, жодне дерево не будуть пошкоджені. Я пройду на територію Національного Зборів, щоб провести переговори з розташованими там депутатами та представниками політсил для подолання цієї ситуації", - сказав він.

Нагадаємо, 2 жовтня у Єревані тисячі людей вийшли на мітинг до будівлі вірменського парламенту на заклик Пашиняна. Це сталося після того, як парламент прийняв на позачерговому засіданні в другому і остаточному читанні зміни до закону "Про регламент національних Зборів", які дозволять депутатам застрахуватися від можливого розпуску парламенту. За законопроект проголосували фракції РПА, блоку "Царукян" і "АРФ Дашнакцутюн".

Після цього прем'єр Пашинян заявив підписав указ про звільнення від займаних посад міністрів від партій "АРФ Дашнакцутюн" і партії "Процвітаюча Вірменія".