ua en ru

Протест в Єревані: поліція закликала учасників акції розблокувати проспект Баграмяна

Протест в Єревані: поліція закликала учасників акції розблокувати проспект Баграмяна Фото: протести в Єревані

Поліція може сама очистити проспект Баграмяна

Поліція Вірменії закликала учасників акції протесту в Єревані розблокувати проспект Баграмяна до 12:30, інакше правоохоронці зроблять це самі. Про це йдеться в заяві поліції, повідомляють "Новини-Вірменія".

"Поліція Вірменії готується сьогодні відновити рух на проспекті Баграмяна, порушене приблизно протягом двох тижнів, у тому числі видаляючи предмети, що заважають руху", - йдеться в заяві.

У заяві наголошується, що, незважаючи на те, що правоохоронні органи пропонували організатором та учасникам акції добровільно розблокувати проспект Баграмяна, ці заклики за останні кілька днів були повністю проігноровані.

"Тим не менш, поліція востаннє пропонує організаторам і учасникам зборів сьогодні до 12:30 добровільно розблокувати проспект Баграмяна. В іншому випадку, починаючи з цього часу, поліція скористається повноваженнями, покладеними на неї законом", - відзначили в поліції.

У даний момент на проспекті Баграмяна поліція спільно з комунальними службами прибирає з проїжджої частини сміттєві баки.

Нагадаємо, учасники акції протесту в Єревані зажадали, щоб до 21:00 сьогоднішнього дня влади виконали хоча б одна з вимог, в іншому випадку демонстранти обіцяють щодня пересувати барикади на метр вперед.

Протестувальники вимагають скасувати рішення про підвищення тарифів на електроенергію, покарати поліцейських, які застосували силу проти учасників мирного зібрання і журналістів, і припинити кримінальне переслідування учасників триваючого мирного зібрання; переглянути тарифи з метою їх зниження.