ua en ru

Чи просто заправити картридж

Чи просто заправити картридж

Офісна техніка витрачає досить великі обсяги тонера та паперу, щоб їх вартість було важливо враховувати. Не рідкість ця проблема і у тих, хто користується принтером будинку. Придбання нового картриджа зазвичай коштує дорожче, ніж пропонована різними компаніями послуга з відновлення, але може виникнути бажання заощадити ще більше і заправити картридж самостійно. Чи варто воно того?

Як і будь-який процес, заправка картриджів включає ряд особливостей, відомих тільки фахівцеві. Найчастіше вибраний вами картридж не розрахований виробником на повторне використання. Це обмеження, звичайно, можна обійти, але складність процесу залежить від конкретної моделі принтера. Трохи простіше справа йде з картриджами, які визнані виробником "сумісними", вони можуть не володіти всіма елементами захисту від недобросовісного використання (спеціальним чіпом або конструктивними елементами).

При цьому не можна сказати, що заправка витраченого картриджа або його відновлення є нелегальними процедурами. Це — така ж послуга на ринку, і конфлікт інтересів між вендорами (виробниками продавцями) та речарджерами (компаніями, перезаряжающими картриджі) лежить у правовій площині їх відносин. Кінцевий споживач має право вибирати те, що він вважає більш прийнятним за співвідношенням ціни та якості.

Процедура заправки практично будь різновиди витратних матеріалів для друку, включає три етапи. З ємкості картриджа слід видалити залишки невитраченого тонера, потім визначитися з тим, який обсяг нового тонера слід внести (він може відрізнятись навіть в межах однієї моделі принтера). Потім пристрій розбирають і заправляють, намагаючись не пошкодити його (частіше всього він не призначений для заправки). Все це можна виконати самостійно, але без спеціальних знань нескладно зіпсувати картридж, і він відправиться в утиль, як передбачав його виробник.

Вибрати фахівця, який допоможе в заправці або відновлення картриджа, також досить непросто. Серед столичних компаній можна порекомендувати "Регул-техно", яка також здійснює ремонт принтерів в Києві. Якість виконаної роботи буде свідченням її репутації і професіоналізму співробітників.