ua en ru

За минулу добу в зоні АТО постраждали двоє українських військовослужбовців, - штаб

За минулу добу в зоні АТО постраждали двоє українських військовослужбовців, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

Всього за добу було зафіксовано 48 обстрілу позицій ВСУ

За минулу добу, 21 травня 2017 року, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Згідно з повідомленням, всього за добу було зафіксовано 48 випадків застосування зброї.

Так, на приморському напрямку бойовики 17 разів застосовували зброю проти українських військовослужбовців. Зокрема, вчора ввечері бойовики здійснили обстріл українських позицій поблизу Широкіно з міномета калібру 120 мм. Поруч, по укріплень ЗС України в районі Водяного, кілька разів бив ворожий танк. Бійців сил АТО, які тримають оборону біля Гнутово, противник обстрілював з 82-мм мінометів, а у Павлополя - з озброєння БМП. На тих же ділянках лінії зіткнення, а також недалеко від Лебединського, Чермалыка і Новотроїцького бойовики періодично застосовували стрілецька зброя і гранатомети.

На Донецьке напрямку 24 рази протягом минулої доби бойовики порушували режим тиші. Найчастіше - на підступах до Авдіївці. Так, ввечері бойовики неодноразово відкривали інтенсивний вогонь по окремих опорних пунктів в південному передмісті Авдіївки з 82-мм і 120-мм мінометів, а також засобів ураження меншого калібру. Схід, у Кам'янки, ворог також застосовував міномети калібру 82 мм і зенітну установку. З таких же мінометів, стрілецької зброї і гранатометів окупанти били неподалік Верхньоторецької, Досвідченого і Пісків. З передмістя тимчасово окупованій Горлівки проросійські бандформування вели вогонь по опорним пунктам сил АТО в районі Зайцево і Майорського.

На Луганському напрямку протягом минулої доби зафіксовано 7 фактів використання бойовиками зброї. Так, ввечері з 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї сепаратисти обстріляли українських захисників поблизу Троїцького. Неподалік Кримського і Золотого били з мінометів калібру 82 мм. В районі Малинового противник застосовував автоматичні станкові гранатомети.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 22 травня 2017 року Ситуація у зоні проведення АТО...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 21 травня 2017 р.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що бойовики з міномета обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.