ua en ru

Минулий тиждень на Донбасі був найгіршим за цей рік, - ОБСЄ

Минулий тиждень на Донбасі був найгіршим за цей рік, - ОБСЄ Ілюстративне фото (flickr.com/osce_smmu)

Інформація про загиблих підтвердилася

Минулий тиждень на Донбасі був найгіршим за рік. Про це на брифінгу "Оперативна інформація з безпеки в Україні та діяльності СММ ОБСЄ" повідомив Олександр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулий тиждень був найгіршим за цей рік. Ми зафіксували 7700 порушень режиму припинення вогню за період. В деякі дні рівень насильства стрімко зріс. У четвер у Світлодарську майже 500 вибухів було зафіксовано. Ситуація в Горлівці викликала особливе занепокоєння. В четвер там було приблизно 140 вибухів. Викликало стурбованість також і застосування реактивних систем залпового вогню. Понад 20 ракет Град розірвались поблизу Донецької фільтрувальної станції", - повідомив Хуг.

За його словами, інформація про загиблих підтвердилася.

"Між 14-20 травня ми підтвердили дані про двох загиблих мирних жителів і ще трьох поранених дітей. Є інформація про 4 загиблих і 6 поранених загалом", - додав Хуг.

"У Світлодарську снаряд розірвався поблизу спостерігачів СММ ОБСЄ та поблизу школи. Яка логіка в тому, щоби обстрілювати район, де розміщуються об'єкти інфраструктури? Це просто невпинне насильство", - резюмував він.

Нагадаємо, зранку 19 травня у результаті обстрілу бойовиками селища Зайцеве було пошкоджено покрівлю, вікна та стіни приватного будинку.