ua en ru

Прорив колектора на вул. Олени Теліги 9 липня міг статися через застарілі труб, - Малежик

Прорив колектора, який стався 9 липня на проїзній частині вул. Олени Теліги міг статися через використання в 80-их роках "дуже непрогресивна" бітум-керелітной технології теплових труб, термін роботи яких становить близько 10 років. Таку думку висловила перший заступник начальника Головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз особливу увагу приділяють саме заміні трубопроводів у бітум-керелітной ізоляції. Виявлено 113 км таких трубопроводів і у "Київенерго" в інвестиційній програмі є цілий розділ ремонту і заміни таких трубопроводів, щоб такі випадки в опалювальному сезоні ні в якому разі не повторилися", - зазначила Малежик.
За її словами, в 2011 р. керівництво "Київенерго" вирішило на всіх пошкоджених ділянках теплотрас проводити не локальну заміну ділянки, а проводити повний ремонт між тепловими камерами. "Тобто змінюється цілий ділянку тепломережі, яка може пошкодитися в опалювальний сезон", - зазначила чиновник.
"Саме через те, що в минулому опалювальному сезоні були такі випадки, тому випробувань приділяється дуже велика увага. Ті мережі, які в поганому стані, випробовуються під тиском, який більш ніж на 20% перевищує робочий тиск. У зв'язку з цим зараз кияни і відчувають такий дискомфорт у зв'язку з відсутністю гарячої води ", - повідомила Малежик.