ua en ru

Зниклими безвісти під Іловайськом залишаються 84 бійці

Зниклими безвісти під Іловайськом залишаються 84 бійці Фото: зниклими безвісти під Іловайськом залишаються 84 бійці (mvs.gov.ua)

Також досі зниклими безвісти вважаються 11 осіб із системи МВС

Під час бою під Іловайськом (Донецька область) і у самому місті у серпні 2014 року загинули 366 українських бійців, більше 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, а 84 досі вважаються зниклими безвісти. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, інформує прес-служба МВС.

Троян зазначив, що у боях за Іловайськ, разом із частинами ЗСУ, брали активну участь добровольчі підрозділи системи МВС: батальйон Національної гвардії - "Донбас", а також підрозділи патрульної служби міліції особливого призначення - батальйони та роти "Азов", "Дніпро-1", "Миротворець", "Шахтарськ", "Херсон", "Івано-Франківськ", "Світязь".

"У серпні 2014 року навколо Іловайська і у самому місті, за попередніми оцінками, 366 українських бійців загинуло, більше 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 хлопці досі вважаються зниклими безвісти", - сказав Троян.

Він уточнив, що досі зниклими безвісти вважаються 11 осіб із системи МВС.

Раніше повідомлялось, що сьогодні у Києві вшанували загиблих під Іловайськом. Активісти вимагали притягти до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.

Також сьогодні посольство США в Україні вшановує пам'ять загиблих під Іловайськом.

Нагадаємо, що в ООН закликали розслідувати факти порушення прав людини в Іловайську в 2014.