ua en ru

Пропагандисти ОРДЛО намагаються впливати на українських журналістів, - ІС

Пропагандисти ОРДЛО намагаються впливати на українських журналістів, - ІС Фото: координатор групи ІС Дмитро Тимчук

Журналістам в Маріуполі надіслали сепаратистське відео про греків Донбасу

Пропагандисти самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" намагаються впливати на українських журналістів, поширюючи сепаратистське відео про Донбас. Про це йдеться в повідомленні групи "Інформаційний спротив".

"10 травня від поштового адресата likiev83@mail.ru на електронну адресу представників журналістського середовища Маріуполя надійшов відеоматеріал "Донбас - ДНР - грецький синдром. Думки вголос". У ролику у традиційному ключі для російської брехливої пропаганди йдеться про "громадянську війну", "фашистів", заборону російської мови та інше марення. Стверджується, що люди, які почали і підтримали Майдан, вважають себе "титульною нацією", будують "фашистську державу" і "руйнують багатонаціональний Донбас", - йдеться в повідомленні.

Також у відео йдеться про те, що мета діючих українських політиків нібито полягає в штучному поділі греків, які проживають в Маріуполі і на окупованих ДНР територіях.

"Окремо авторами відеоролика підкреслюється, що греки в Маріуполі "підтримують діяльність ДНР", а в місті існують осередки опору, які очікують прихід режиму ДНР. При цьому вказується, що значна кількість осіб грецького походження нібито перебуває в лавах "ополченців ДНР", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ наполягає на введенні особливого статусу Донбасу по "формулі Штайнмайєра".