ua en ru

Промислові запаси нафти і нафтопродуктів в країнах ОЕСР в серпні 2012 р. зменшилися на 11,2 млн бар., - МЕА

Промислові запаси сирої нафти і нафтопродуктів в країнах ОЕСР в серпні 2012 р. знизилися в порівнянні з попереднім місяцем на 11,2 млн бар. Запаси зменшилися через падіння видобутку нафти на шельфі Мексиканської затоки у зв'язку з тропічним ураганом "Ісаак", який також порушив і імпорт нафти в США, повідомляється в доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

За підсумками серпня 2012 р. промислові запаси сирої нафти і нафтопродуктів в країнах ОЕСР відповідали 58,8 дня споживання, що було на 0,1 дня нижче показника за попередній місяць.

Очікується, що до кінця вересня 2012 р. промислові запаси нафти і нафтопродуктів в країнах ОЕСР повністю відновляться, збільшившись за місяць на 13 млн бар., прогнозують експерти МЕА.

Читайте також: ВВП країн ОЕСР у ІІ кв. збільшився на 0,2%

У ОЕСР входять Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Чилі, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Японія, Південна Корея, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Великобританія і США.