ua en ru

ВВП країн ОЕСР у ІІ кв. збільшився на 0,2%

ВВП країн-учасниць Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) збільшився в II кварталі поточного року на 0,2% в порівнянні з I кварталом, говориться в повідомленні організації, передає "Росія 24".

Таким чином, сукупне зростання економік розвинених країн виявилося найнижчим з I кварталу 2011 р. Економіка регіону в I кварталі поточного року збільшилася на 0,4%.

Головну роль в уповільненні зростання ВВП в квітні-червні зіграло уповільнення приватного споживання: його внесок у збільшення економіки регіону скоротився до 0,1% з 0,3% раніше. Внесок державного споживання і валових інвестицій в основний капітал був нікчемним в порівнянні з 0,1% в I кварталі, повідомляє ОЕСР. Внесок чистого експорту склав 0,1%, залишившись на рівні січня-березня поточного року.

У ОЕСР входять Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Чилі, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Японія, Південна Корея, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Великобританія і США.

Читайте також: Прогноз для крупних світових економік в серпні трохи погіршав, - ОЕСР