ua en ru

Промислові підприємства Маріуполя і Запоріжжя знаходяться на межі зупинки, - Гринів

Промислові підприємства Маріуполя і Запоріжжя знаходяться на межі зупинки, - Гринів Фото: Ігор Гринів

Гринів також закликав колег-нардепів припинити блокаду Донбасу

Промислові підприємства Маріуполя і Запоріжжя знаходяться на межі зупинки через блокаду залізничного сполучення з тимчасово окупованими територіями. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів Верховної Ради України заявив глава фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Величезні підприємства Маріуполя, Запоріжжя та інших промислових гігантів знаходяться на межі зупинки. Якщо це станеться, тисячі українців опиняться без роботи, а державний бюджет зазнає мільярдних збитків", - заявив Гринів.

За словами нардепа, терористичні угруповання і окупаційні війська не несуть рівноцінних втрат від блокади.

Гринів також закликав колег-нардепів припинити блокаду Донбасу.

"Фракція партії "Блок Петра Порошенка" закликає колег припинити протизаконне блокування залізничного сполучення. Народ наділив вас повноваженнями, щоб ви мали можливість і важелі впливу у законних спосіб вирішувати питання державної ваги, а не злочинним методом створювати кризу всередині України", - заявив парламентар і додав, що внаслідок блокування половині країни загрожує зупинка теплових електростанцій.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює зустріч всіх зацікавлених сторін у вирішенні питання блокади Донбасу в Кабінеті міністрів України.