ua en ru

Промисловці прийдуть під Кабмін і "Нафтогаз" для захисту своїх інтересів

Промисловці прийдуть під Кабмін і "Нафтогаз" для захисту своїх інтересів Фото: Кабмін

У середу, 7 грудня 2016 колектив Сумського НВО вийде на акції протесту з вимогою підтримати національного виробника. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті підприємства.

Зокрема, промисловці під стінами Кабінету Міністрів і НАК "Нафтогаз України" вимагатимуть у влади повернути Сумського НВО замовлення на модернізацію газотранспортної системи, які на початку листопада підприємство виграло на тендерах через систему "Prozorro".

"Влада проігнорувала всі наші звернення і листи щодо виконання своїх обіцянок про захист інтересів національного виробника. Ми, на відміну від влади, свої обіцянки виконуємо, а тому вийдемо в середу, 7 грудня, на акції протесту під стінами Кабінету Міністрів і НАК "Нафтогаз України", як неодноразово заявляли про це. Це єдиний спосіб захистити наші права – право на працю і гідне життя для наших сімей", – йдеться у зверненні.

Промисловці відзначають, що протести триватимуть до тих пір, поки рішення про скасування тендера не буде анульовано, а винні у зриві держзамовлення не будуть покарані.

"Наші вимоги дуже прості і зрозумілі: анулювати рішення "Нафтогазу" про скасування тендерів, повернути Сумському НВО замовлення на модернізацію ГТС, покарати винних у зриві модернізації ГТС і притягнути їх до кримінальної відповідальності. Якщо наші вимоги не будуть почуті, ми залишаємо за собою право на безстрокову акцію протесту", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" скасував проведені на початку листопада тендери на модернізацію трьох компресорних станцій – "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька", в яких перемогло Сумське НВО. Сума замовлення склала 4,13 млрд гривень (30% робіт повинно було виконати миколаївське підприємство "Зоря"-"Машпроект"). У НАК "Нафтогаз України" зазначили, що причиною відмови від модернізації ГТС є нібито відсутність необхідності при можливому ризику введення РФ в експлуатацію "Турецького потоку".