ua en ru

Промвиробництво в єврозоні в листопаді впало на 3,7% в річному виразі

Обсяг промислового виробництва в єврозоні знизився в місячному виразі в листопаді третій раз підряд, хоча на півдні регіону зафіксовано невелике поліпшення показника, свідчать дані Євростату. Показник в річному виразі знизився на 3,7%. Про це повідомляє "Росія 24".

Промислове виробництво в листопаді в місячному виразі впало на 0,3%, а в річному виразі зниження показника склало 3,7%. Останнє зниження було найсильнішим з листопада 2009 р., коли показник впав на 7%.

У жовтні зниження показника переглянуте до 1% в місячному виразі і на 3,3% в річному. Раніше говорилося про падіння на 1,4% і на 3,6% відповідно.

Результат виявився значно гіршим, ніж чекали експерти. Економісти, опитані Dow Jones Newswires, чекали зростання обсягів промвиробництва на 0,2% в порівнянні з жовтнем і зниження на 3,2% в річному виразі.

Слабкість ключових секторів підсилює очікування того, що обсяги економіки в IV кварталі знизилися третій квартал підряд. У листопаді в порівнянні з жовтнем був зафіксований спад виробництва в Ірландії, Греції, Іспанії, Італії і Португалії. Німеччина повідомила про те, що зростання показника склало 0,1%, а у Франції він виріс на 0,5%.

Річний спад тим часом пов'язаний із слабкістю виробництва проміжних і капітальних товарів, яке сильно знижується з 2009 р.

Читайте також: Промислове виробництво в Німеччині в листопаді 2012 р. виросло на 0,2%