ua en ru

Проміжні вибори в Раду тривають без серйозних порушень, - МВС

Проміжні вибори в Раду тривають без серйозних порушень, - МВС Фото: 6 комісій розпочали свою роботу з затримкою

Лише 1 комісія поки що не відкрилася

Станом на 10:00 17 липня відкрилися 1141 із 1142 виборчих дільниць по Україні в ході проміжних виборів до Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Із загальної кількості дільничних комісій, що відкрилися, 6 розпочали свою роботу із затримкою у зв’язку з організаційними питаннями - заміною членів комісій. Ще 1 комісія поки не відкрилася", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в Херсонській області вже після відкриття виборчих дільниць до поліції надійшли повідомлення про мінування 13 дільниць.

"Виборці з приміщень для голосування були евакуйовані. Після обстеження дільниць вибухотехніками виборчий процес відновився", - доповіли у відомстві.


До забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення проміжних виборів народних депутатів загалом залучено 7,5 тисяч працівників правоохоронних органів та представників громадськості.

"На виборчих дільницях чергують 3,9 тисяч правоохоронців, із яких 2,4 тисячі - працівники поліції, 920 - представники ДСНС і 530 членів громадських формувань. Майже 1,4 тисячі працівників правоохоронних органів і громадськості забезпечують публічну безпеку та порядок на вулицях міст, де тривають вибори. Ще 2,2 тисячі правоохоронців перебувають у резерві", - відзвітували в Нацполіції.

Нагадаємо, 17 липня о 8:00 у низці регіонів України відкрилися виборчі дільниці і почалося голосування на проміжних виборах до Верховної Ради, на яких мають обрати 7 нардепів.