ua en ru

В Україні сьогодні проходять довибори в Раду по 7 округах

В Україні сьогодні проходять довибори в Раду по 7 округах Фото: голосування триватиме в неділю до 20:00

Виборчі дільниці в низці регіонів відкрилися о 8:00

У неділю, 17 липня, о 8:00 у низці регіонів України відкрилися виборчі дільниці і почалося голосування на проміжних виборах до Верховної Ради. Українці мають обрати 7 нових нардепів замість тих, що були обрані на позачергових парламентських виборах у жовтні 2014 року, передає РБК-Україна.

Очікується, що вибори пройдуть у семи мажоритарних округах: округ №23 (Волинська область, Маневицький район), округ №27 (м. Дніпро), округ №85 (м. Калуш, Івано-Франківська область), округ №114 (смт Станиця Луганська, Луганська область), округ №151 (м. Лохвиця, Полтавська область), округ №183 (м. Херсон), округ №206 (м. Чернігів).

Спостерігачі "Опори" зазначають, що основними тенденціями і особливостями виборчої кампанії на проміжних виборах нардепів у 7 округах є наявність великої кількості так званих технічних кандидатів, прояв непрямого підкупу виборців та зловживання адмінресурсом.


У Комітеті виборців України також вказали, що підкуп виборців є ключовою проблемою на цих виборах.

Як повідомили в Центрвиборчкомі, на виборах 17 липня зареєстровано 57 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій, 1855 спостерігачів від громадських організацій, 10427 офіційних спостерігачів від кандидатів у депутати. ЦВК зареєструвала 19 громадських організацій, яким дозволено мати офіційних спостерігачів.

Голосування на виборах традиційно триватиме з 8:00 до 20:00.

Нагадаємо, у так званий "день тиші" перед довиборами в парламент у Біловодському та Новопсковському районах Луганської області жителям підкидували конверти з ксерокопіями грошових купюр та агітаційними матеріалами одного з кандидатів у народні депутати.