ua en ru

Прокурори просять арештувати посадовця Держгеонадр Фощія із альтернативою застави

Прокурори просять арештувати посадовця Держгеонадр Фощія із альтернативою застави Фото: Фощій та адвокат (РБК-Україна)

Прокурор також озвучив деталі злочину

Прокурори по справі посадовця Держгеонадр Миколи Фощія просять обрати затриманому посадовцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави майже у 147 тисяч гривень. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна із зали суду.

"Просимо застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із альтернативою внесення застави в розмірі 147 тисяч гривень", - заявив прокурор.

Прокурор також озвучив деталі злочину.

"До Фощія звернувся представник компанії, в період спілкування Фощій під час із зустрічі жестом (складанням трьох пальців руки) дав знак, що дало підставу громадянину Шевченко вважати, яку неправомірну вигоду він хоче отримати.

3 вересня вони зустрілись, Фощій пообіцяв пришвидшення просування справи, Шевченко передав йому пакет з грошима. Потім Фощій сів в свій автомобіль і переклав гроші в свій гаманець", - розказав прокурор.

Адвокат заявив, що Фощій видав більше 100 наукових праць.

"За час роботи зарекомендував себе позитивно. Просимо обрати більш м'який запобіжний захід: особисте зобов’язання або домашній арешт. Прошу суд відмовити у задоволенні клопотання сторони обвинувачення", - сказав він.

Нагадаємо, днями у Києві Нацполіція затримала першого заступника голови Держгеонадр України на хабарі у розмірі три тисячі доларів.