ua en ru

Прокурорів-корупціонерів в ході конкурсу "зріжуть" на співбесідах, - Шокін

Прокурорів-корупціонерів в ході конкурсу "зріжуть" на співбесідах, - Шокін Фото (прес-служба ВР): Віктор Шокін

Генпрокурор запевнив, що кандидати, замішані в корупційних справах, ніколи не потраплять до місцевих прокуратур

Прокурорів-корупціонерів, які беруть участь у конкурсі на зайняття керівних посад у місцевих прокуратурах, будуть "зрізати" на співбесідах. Про це сьогодні заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Шокіна, до нього часто приходять із запитаннями, як бути із прокурорами-корупціонерами, которі беруть участь у конкурсному відборі до місцевих прокуратур.

Як зазначив генпрокурор, поки такі кандидати беруть участь у конкурсі і деякі з них пройшли перший етап тестування. Однак, як запевнив Шокін, остаточне питання їхнього проходження до місцевих прокуратур буде вирішене на співбесіді.

"Упевнений, що при наступних конкурсних відборах, а особливо при співбесідах, всі ці питання будуть вирішені поступово, і такі люди ніколи не потраплять до прокуратури", - наголосив очільник ГПУ.

При цьому Шокін анонсував перевірки працівників органів прокуратури на детекторі брехні. "Якщо буде згода людей на це, а я впевнений, що в Генеральній прокуратурі всі будуть на це згодні, ми це будемо впорядковувати", - зазначив генпрокурор, додавши, що, згідно із законодавством, перевірка на детекторі брехні можлива або за згодою особи, або під час проведення судової чи психіатричної експертизи.

Як повідомлялося, у першому етапі тестування кандидатів до місцевих прокуратури, який завершився 16 вересня, взяли участь 10 тис. осіб. Початок другого етапу тестування - 26 вересня.