ua en ru

Прокурор РФ вимагає 22,5 роки в'язниці для Карпюка і 22 - для Клиха

Прокурор РФ вимагає 22,5 роки в'язниці для Карпюка і 22 - для Клиха Фото: Карпюку можуть дати 22,5 роки суворого режиму, а Клиху - 22

Українців звинуватили в участі у військових діях проти російських сил у Чечні

Прокурор Чеченської Республіки запросив українцям Миколі Карпюку 22,5 роки суворого режиму, Станіславу Клиху - 22. Про це написав у своєму Twitter адвокат Ілля Новіков.

Нагадаємо, Верховний суд Чечні визнав українців Карпюка і Клиха винними в тому, що вони воювали проти російських сил у Чечні, і в тому, що вони входять в організацію УНА-УНСО.


Російське слідство стверджує, що Клих і Карпюк у часи Першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі у боях проти російських військ за незалежну Чечню.

"Слідством і судом встановлено, що на початку 1990-х років на території України була створена воєнізована політична організація праворадикального спрямування "УНА-УНСО", що дотримується націоналістичної ідеології, одними з цілей і завдань якої були надання протидії російській владі в будь-якій формі і знищення громадян Російської Федерації російської національності. Розділяючи ці цілі і завдання, в зазначений час на території України до її складу увійшли громадяни України Микола Карпюк, Станіслав Клих, Олександр Малофєєв, Олександр Музичко та інші особи", - йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету РФ.

Раніше повідомлялося, що Мін'юст розпочне процедуру екстрадиції Карпюка і Клиха після вступу в силу вироку.