ua en ru

Прокурор Донецької області отримав статус учасника АТО

Міжвідомча комісія 15 січня надала прокуророві Донецької області Миколі Франтовскому і ще 26 прокурорам статус учасника бойових дій, передає ТСН з посиланням на голову Київської спілки учасників бойових дій в АТО і одного з членів Міжвідомчої комісії Андрія Мамалигу.

"Відразу хочу засмутити наших воїнів, героїчно захищають суверенітет і територіальну цілісність України на Донбасі - всі документи "вилизані" і в наявності: виписка з наказу Антитерористичного центру при СБУ про притягнення зазначених осіб до антитерористичної операції також є", - повідомив Мамалига.

Він зазначив, що за рішення про надання прокурорам статусу учасника АТО проголосували з другого разу, спочатку у багатьох членів комісії виникли сумніви.

"Думаю, що слідом підуть прокурори Луганської області, судді Донецької і Луганської областей, працівники міліції, СБУ, МНС, КРСДМСДПСДПС... і т. д., якщо їх не зупинити", - сказав член Міжвідомчої комісії.

Нагадаємо, раніше Кабмін звільнив заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Ісаєнка, якого підозрюють у підробці документів з метою незаконного отримання учасника АТО. Міліція порушила справу проти нього за цим фактом. Пізніше ще один заступник голови Мінрегіону написав заяву про відмову від статусу учасника АТО.

За матеріалами ТСН