ua en ru

Прокуратура Криму виявила у митників недостачу конфіскату на 20 млн грн

В ході перевірки прокуратурою АР Крим дотримання посадовими особами Кримської митниці вимог законодавства виявлено недостачу конфіскованого товару на 20 млн грн. За фактами виявлених порушень розпочато три кримінальні провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

За словами начальника управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Криму Дмитра Власова, перевірками виявлено недостачу майна на загальну суму 20 млн грн.

Товари такої цінності повинні були бути конфісковані в дохід держави як предмети контрабанди, проте вони не були збережені і зараз безповоротно зникли. За трьома такими фактами розпочато кримінальні справи стосовно службовців митниці та підприємств, яким було передано на відповідальне зберігання конфісковане майно.

Власов також зазначив, що в діяльності митників виявлено численні порушення при застосуванні до порушників митних правил заходів адміністративного впливу, в результаті яких бюджет недоотримує значні суми, а контрабандисти не несуть покарання.

Виявлено також факти безпідставного складання адмінпротоколів, незаконного вилучення майна, а також протиправного адмінзатримання. На ці та інші порушення внесено подання з вимогою їх усунення і притягнення винних до відповідальності.