ua en ru

В прокуратурі заявили про нову справу проти екс-ректора Мельника

В прокуратурі заявили про нову справу проти екс-ректора Мельника Фото: Петро Мельник

Мельника звинувачують у розтраті майна в особливо великих розмірах

Колишньому ректору Національного університету податкової служби Петру Мельнику повідомлено підозру про розтрату майна, шляхом зловживання своїм службовим становищем. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар прокурора Київської області Анна Кіщак.

"Прокуратурою Київської області 08.06.2015 екс-ректору Університету Мельнику Петру Володимировичу повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, тобто у розтраті майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, в особливо великих розмірах", - написала вона.

За її словами Мельник вчинив розтрату майна загальною вартістю понад 20,6 млн грн.

"Зокрема, у повідомленні про підозру зазначено, що екс-ректор не дотримуючись передбаченої законодавством процедури, протягом 2007-2008 років здійснив незаконне відчуження об'єктів державної власності, що перебували в оперативному управлінні навчального закладу та вчинив розтрату майна загальною вартістю понад 20,6 млн грн", - додала Кищак.

Разом з тим, вона зазначила, що прокурори Київської області не брали участі ані в розслідуванні, ані в судовому розгляді у справі за обвинуваченням П.Мельника у хабарництві (ч. 4 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України (ГПУ) заявила, що у справі екс-ректора Національного університету державної податкової служби України (Податкова академія) Петра Мельника, якого вчора звільнив суд, готується апеляція.

Як раніше повідомлялось, 8 липня 2015 р, Ірпінським міським судом Київської області завершено судовий розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-ректора податкової академії Мельника у вимаганні та повторному одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 120 тис. грн за вирішення питання про вступ у Національний університет державної податкової служби України. Суд своїм рішенням виправдав Мельника.