ua en ru

У прокуратурі припускають, що Гаазький суд може зайнятися справою про депортацію кримських татар

У прокуратурі припускають, що Гаазький суд може зайнятися справою про депортацію кримських татар Фото: депортацію кримських татар може розглянути міжнародний трибунал

В Україні пройшов круглий стіл "1944/2014: боротьба кримських татар за Батьківщину"

Прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов заявив, що депортація кримських татар1944 року є геноцидом, а такі злочини не мають терміну давності. Прокурор не виключає, що депортацію може розглянути Гаазький суд, передає прес-служба прокуратури Криму в Facebook.

"Депортація 1944 року - це геноцид, злочин, який не має строку давності. Це тяжкий злочин. Якщо не говорити про винних у цьому людей це все одно, що сказати, що не було геноциду, не було жертв, не було злочину", - сказав Мамедов під час засідання круглого столу "1944/2014: боротьба кримських татар за Батьківщину", присвяченого Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Він відзначив, що відносно кримськотарського народу було скоєно тяжкий злочин, в тому числі з точки зору міжнародного кримінального права.

"Оскільки такий тяжкий злочин як геноцид підпадає під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, я не виключаю той факт, що воно може бути розглянуто в міжнародному трибуналі", - повідомив прокурор.

ПРОКУРОР АРК ГЮНДУЗ МАМЕДОВ: «Депортація 1944 року – це геноцид, злочин, який не має строку давності. Це тяжкий злочин. ...

Опубліковано Прокуратура Автономної Республіки Крим 19 травня 2017 р.

Нагадаємо, в прокуратурі криму заявили, що якщо переселення визнають геноцидом, кримські татари зможуть вимагати компенсації.