ua en ru

У прокуратурі назвали суми хабарів у вишах Києва

У прокуратурі назвали суми хабарів у вишах Києва Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

У 2017 році прокуратура порушила 8 кримінальних справ за фактом корупції у вишах Києва

У прокуратурі назвали суми хабарів у вишах Києва. Про це розповів прокурор Києва Роман Говда в інтерв'ю "Укрінформу".

"Суми хабарів коливаються від від 2,5 тис. гривень до 5 тисяч доларів. В основному, вимагають хабарі за зняття заборгованості і поновлення у навчанні, за складання іспитів, захист курсових та дипломних робіт. Вимагають гроші не лише викладачі та лаборанти, а й керівники і заступники керівників вузів", - повідомив він.

За словами Говди, у поточному році прокуратура порушила 8 кримінальних справ за фактом корупції у вишах столиці. Зокрема, суду направлено справу щодо директора Інституту психології імені Костюка Національної академії педагогічних наук, який вимагав 5 тис. доларів за працевлаштування до інституту.

Крім того, за словами Говди, наразі триває судовий розгляд справи щодо асистента кафедри управління Київського національного економічного університету імені Гетьмана, який вимагав 13 тисяч гривень хабаря за вступ до університету.

"Хабарництво у вузах доволі латентне і за межі аудиторії майже не виходить. Тому рівень боротьби з корупцією в цій сфері у першу чергу залежить від активності самих студентів", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві прокуратура затримала співробітників вищих навчальних закладів за підозрою у хабарництві.