ua en ru

У Києві співробітників вишів затримали за підозрою у хабарництві

У Києві співробітників вишів затримали за підозрою у хабарництві Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Зловмисники налагодили схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від іноземних студентів

У Києві прокуратура затримала співробітників вищих навчальних закладів за підозрою у хабарництві. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва у Facebook.

Як зазначається, правоохоронці викрили на системному хабарництві заступника декана факультету по роботі з іноземними громадянами Національного медичного університету ім. Богомольця, інспектора центру міжнародного співробітництва та розвитку, сектору по роботі з іноземними студентами Університету державної фіскальної служби України та директора міжнародного центру в Європейському університеті.

Зловмисники налагодили схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від іноземних студентів за сприяння у вирішенні питань щодо не скасування дозволу на їх тимчасове перебування в Україні.

"Діючи за попередньою змовою, посадовці оформлювали іноземних громадян та студентів-іноземців, які були відраховані з навчальних закладів України, на підготовчі курси різних ВНЗ, без фактичного їх відвідування, тим самим безпідставно продовжували термін їх перебування на території держави", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за свої "послуги" службовці вишів вимагали від 600 до 800 доларів, наразі їх затримано. Відомості про вчинене кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ч. 4 ст. 368-3 КК України.

У КИЄВІ ПОСАДОВЦІ ВНЗ НЕЗАКОННО ПРОДОВЖУВАЛИ ТЕРМІНИ ПЕРЕБУВАННЯ В УКРАЇНІ ДЛЯ ВІДРАХОВАНИХ СТУДЕНТІВ-ІНОЗЕМЦІВ Проку...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 18 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області викрили адвоката на отриманні хабара.