ua en ru

Прокуратура завершила розслідування проти "беркутівців", причетного до розгону Майдану

Прокуратура завершила розслідування проти "беркутівців", причетного до розгону Майдану Фото: "Беркут" (УНІАН)

Прокуратура завершила досудове розслідування за підозрою екс-співробітника "Беркута" у справі про виконання злочинного наказу

Прокуратура завершила досудове розслідування за підозрою колишнього співробітника "Беркута" у справі про виконання злочинного наказу і незаконне перешкоджання проведенню акцій протесту в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомляє Департамент спеціальних розслідувань ГПУ Facebook.

"Слідчими Департаменту спеціальних розслідувань завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього працівника ПМОП "Беркут" ГУМВС України в. Києві у виконанні явно злочинного наказу і незаконне перешкоджання проведенню акцій протесту в ніч з 29 на 30 листопада 2013 на Майдані Незалежності ст. Києві (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 171, ч. 1 ст. 28 ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Так, в даний час виконуються вимоги ст. 290 Кримінально-процесуального кодексу України (відкриття матеріалів іншій стороні).

Нагадаємо, в кінці вересня Святошинський районний суд Києва продовжив до 26 листопада включно арешт п'ятьох колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", які звинувачуються у вбивствах активістів Евромайдана в лютому 2014 року.

Як наголошується, в травні 2016 року Святошинський суд почав розгляд по суті справи проти п'яти колишніх "беркутівців". Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану. Екс-"беркутівці" не визнають своєї провини ні по одному з пунктів.