ua en ru

Прокуратура завершила досудове розслідування у справі Грибовицького сміттєзвалища

Прокуратура завершила досудове розслідування у справі Грибовицького сміттєзвалища Фото: трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі

Чиновникам КП "Збиранка" загрожує до 10 років позбавлення волі

Прокуратура Львівської області та поліція завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зокрема, мова йде про чиновників КП "Збиранка", яке відповідає за Грибовицьке звалище. Таким чином, трьох чиновників "Збиранки" підозрюють у порушенні правил екологічної безпеки при експлуатації споруд, що призвело до загибелі людей, і у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

"Встановлено, що складування відходів на звалищі проводилося без затвердженого проекту, а посадові особи комунального підприємства не вживали відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону споруди, належного ущільнення і перешарування ізолюючим матеріалом складених відходів", - йдеться в повідомленні

Наголошується, що по даній справі зібрано 200 томів матеріалів. Після їх ознайомлення обвинувальний акт буде направлено в суд.

Чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заарештований екс-директор КП "Збиранка", яке відповідає за Грибовицьке сміттєзвалище, Богдан Горбаль вийшов під заставу.