ua en ru

Прокуратура Запорізької обл. готова звільнити від відповідальності 49 учасників Євромайдану

В Запорізькій обл. процесуальний прокурор сьогодні виніс постанову про закриття кримінального провадження за фактом блокування 26 січня цього року проїжджої частини проспекту Леніна (ч.1 ст.279 КК України).

В Запорізькій обл. процесуальний прокурор сьогодні виніс постанову про закриття кримінального провадження за фактом блокування 26 січня цього року проїжджої частини проспекту Леніна (ч.1 ст.279 КК України). Про це повідомила прес-служба прокуратури Запорізької обл.

"Окрім того, група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності 49 осіб, яким було повідомлено про підозру у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень (ч.2 ст.15, ч.1 ст.341 та ч.1 ст. 294 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Протягом доби ці клопотання будуть направлені до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Пшонка 16 лютого 2014 р. офіційно повідомив про фактичне вчинення сукупності дій, передбачених статтею 9 закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". У зв'язку з публікацією офіційного повідомлення цей закон, введений в дію з 17 лютого 2014 р. і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 р. по 2 лютого 2014 р. злочини, передбачені статтею 1 цього закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.