ua en ru

Прокуратура закрила справу проти Котвіцького за виведення 40 млн доларів в офшор

Прокуратура закрила справу проти Котвіцького за виведення 40 млн доларів в офшор Фото: нардеп від "Народного фронту" Ігор Котвицький

Прокуратура не виявила у виведенні грошових коштів шахрайський дій

Прокуратура Києва закрила справу проти народного депутата Ігоря Котвіцького за висновок 40 млн доларів в офшор. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила речник прокуратури Надія Максимець.

Прокуратура не виявила у виведенні грошових коштів шахрайський дій.

"Мова йде про кримінальне провадження, яке було розпочато за заявою одного з народних депутатів щодо можливих шахрайських дій народного депутата Котвіцького. Ми не порушували підслідність. Все було проведено у відповідності з вимогами КПК, неупереджено досліджені всі обставини. Було з'ясовано, були зобов'язальні відносини між сторонами, були відображені ці кошти в деклараціях даної особи, були допитані ряд свідків", - заявила Максимець, додавши при цьому, що посадові особи Національного банку і "Ощадбанку" також повідомили, що трансакція Котвіцького не суперечила закону.

Максимець зазначила, що слідчими було враховано висновок експерта, який вказав, що підтверджують зобов'язальні відносини.

"Зобов'язання між сторонами дійсно існувало. На підставі доказів, слідчими було прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину", - підкреслила Максимець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура порушила справу проти Котвіцького за висновок 40 млн доларів в офшор.