ua en ru

Прокуратура затримала працівника ГФС за хабар в 100 тис. дол

Правоохоронці затримали працівника Державної фіскальної служби України за хабар в 100 тис. дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"За дорученням Генеральної прокуратури України прокуратурою Київської області спільно з працівниками ГУБОЗ МВС України викрили працівника центрального апарату Державної фіскальної служби України в вимагання неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. дол.", - йдеться в повідомленні.

Вказану суму чиновник вимагав від підприємця за вирішення проблем, пов'язаних із зупинкою його фірми правоохоронними органами.

Затримали службовця разом з посередником під час отримання частини хабара в сумі 50 тис. дол.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди, що поєднане з її вимаганням.

В даний час проводяться обшуки за місцем роботи та проживання затриманих осіб та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше прокуратура Харківської області затримала під час отримання хабара одного з керівників міського управління міліції Харкова.