ua en ru

Прокуратура вручила підозра ватажкові "козаків" ЛНР Козіцину

Прокуратура вручила підозра ватажкові "козаків" ЛНР Козіцину Фото: Миколі Козіцину вручили підозру

Козіцин підозрюється у розбоях і веденні бойових дій проти сил АТО

Військова прокуратура України вручила підозру ватажкову "Всевеликого війська Донського" Миколі Козіцину, який брав участь у бойових діях на Донбасі на стороні самопроголошеної "Луганської народної республіки". Про це у Facebook повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"27 грудня 2016 року повідомлення про підозру з допомогою міжнародної кур'єрської служби доставлено на територію Російської Федерації за місцем проживання Козіцина М. і вручено йому особисто", - повідомив Матіос.

Встановлено, що Козіцин у квітні 2014 року на території РФ створив збройне формування "Всевелике військо Донське", з яким вторгся на територію України і до листопада 2014 року в Луганській області на стороні ЛНР брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції.

Крім того, Козіцин організовував розбійні напади на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних з числа місцевих жителів з метою заволодіння їхнім майном. Також йому інкримінують незаконне позбавлення волі і утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, катування та інше жорстоке поводження з полоненими, у тому числі вагітними жінками.

За словами Матіоса, Козіцина оголосили в розшук, готуються клопотання до суду про дозвіл на його затримання і арешт. За вчинення злочинів Козіцину загрожує до 15 років позбавлення волі.

Виродок з великого війська донського Козіцин 27 грудня 2016 року власноруч отримав підозру від Військовоі прокуратури Кк...

Опубліковано Анатолієм Матіосом 29 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ підготувала підозри 5 високопоставленим чиновникам в рамках справи Єфремова.