ua en ru

Прокуратура вручила підозру колишньому заступнику глави АП часів Януковича

Прокуратура вручила підозру колишньому заступнику глави АП часів Януковича Фото: ГПУ (Андрій Коваль/РБК-Україна)

Слідчі прокуратури вже провели допит Юрія Чмиря

Прокуратура Сумської області вручила підозра колишньому високопоставленому з оточення Януковича, а нині депутату Сумської обласної ради Юрію Чмирю. Про це п'ятницю, 28 липня, повідомили у прокуратурі Сумської обл.

Депутата підозрюють у приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також в декларуванні недостовірних відомостей.Прокуратура вручила підозру колишньому заступнику глави АП часів Януковича

Прокуратура вручила підозру колишньому заступнику глави АП часів ЯнуковичаЯк наголошується, Чмир не з'явився за викликом, не відповідав на телефонні дзвінки та на був у місці фактичного проживання. У зв'язку з цим повідомлення про підозру старший слідчий прокуратури вручив, згідно із законом, керівник житлово-експлуатаційної організації за місцем проживання (не реєстрації) та адвоката підозрюваного.

Також у прокуратурі повідомили, що 25 липня вже провели допит Чмиря.

"Зараз клопотання прокуратури про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання Заречным районним судом Суми не задоволено. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, останнім часом в прокуратуру Сумської області надходять заяви про протиправну діяльність підозрюваного за час його перебування на посаді голови Сумської обласної державної адміністрації.

У зв'язку з цим прокуратура звернулася до жителів Сумщини, які постраждали в результаті неправомірних дії Чмиря, заявити про це.

Нагадаємо, прокурор Сумської області Віталій Матвійчук 20 липня 2017 року підписав повідомлення про підозру Юрію Чмирю.