ua en ru

Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно підприємця, який привласнив 2 млн грн, виділених на купівлю ескалаторів для метро

Прокуратура міста Києва 20 червня 2012 р. порушила кримінальну справу стосовно директора столичного підприємства, який привласнив 2 млн грн бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем), повідомляє прес-служба прокуратури.

Встановлено, що в червні 2004 р. КП "Київський метрополітен" перерахував приватному підприємству 2 млн грн для закупівлі ескалаторів. Утім, директор підприємства бюджетні кошти, виділені на закупівлю ескалаторів, не перерахував за договором купівлі-продажу, а привласнив та використав на власний розсуд.

Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність за вчинення такого злочину у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ направила в суд кримінальну справу щодо організаторів "Еліта-Центру", які привласнили 400 млн грн.