ua en ru

Прокуратура порушила кримінальну справу відносно депутата Київради

Прокуратурою міста 20 квітня порушено кримінальну справу відносно депутата Київської міської ради колишнього директора Національного природного парку "Голосіївський" за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та вчинення службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України), передає прес-служба Прокуратури міста Києва.
У ході дослідчої перевірки встановлено, що керівник НПП "Голосіївський" за умовами договору, укладеного з комунальним підприємством "Київський інститут земельних відносин", про розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для виготовлення державного акту на право постійного користування ділянками безпідставно сплатив 775 тис. грн бюджетних коштів, відповідно згодом підписав акти виконаних робіт, однак проект землеустрою розроблено не було.
Аналогічні порушення виявлено під час перевірки щодо виконання умов договору про розробку проектно-кошторисної документації будівництва адміністративної будівлі, укладеного між НПП "Голосіївський" та Інститутом урбаністики, якому безпідставно перераховано з бюджету 110 тис. грн.
Крім того, встановлено факт незаконного перерахування НПП "Голосіївський" грошових коштів у сумі понад 447 тис. грн ТОВ "Аспера Проект" на виконання умов договору про створення науково-технічної продукції з розробки "Проекту організації території національного природного парку "Голосіївський", охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів й об'єктів.
Кримінальну справу направлено для розслідування до прокуратури Голосіївського району м. Києва.