ua en ru

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом хуліганських дій Гончаренка, - Луценко

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом хуліганських дій Гончаренка, - Луценко Фото: Олексій Гончаренко

Органами прокуратури Києва буде забезпечено повне розслідування інциденту

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом нівечення Берлінської стіни нардепом Олексієм Гончаренком. Про це повідомляє генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook.

"За фактом хуліганських дій біля посольства Німеччини прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство)", - повідомив Юрій Луценко.

Також генеральний прокурор додав, що органами столичної прокуратури буде забезпечено повне, об’єктивне та неупереджене розслідування даного факту.

За фактом хуліганських дій біля посольства Німеччини прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за правовою кв...

Опубліковано Юрієм Луценком 9 лютого 2017 р.

Зазначимо, що в даному випадку мова йде про статті 296 КК - "хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом".

Порушення даної статті карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

У той же час, як пояснив юрист Клим Братковський, формулювання "порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства" не має відношення до вчинку Гончаренко, а отже, склад злочину відсутній, і у заведеного прокуратурою справи немає судової перспективи. Мова може йти хіба що про порушення благоустрою, що є адміністративним правопорушенням і передбачає лише штраф.

Нагадаємо, Павло Клімкін назвав псування фрагменту Берлінської стіни "політично зайвим".