ua en ru

Прокуратура порушила справу за захоплення заручників і втечу ув'язнених з колонії Тореза

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення заручників і втечі ув'язнених з виправної колонії Тореза (Донецька область).

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення заручників і втечі ув'язнених з виправної колонії Тореза (Донецька область). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Прокуратура м. Торез Донецької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом захоплення в заручники 26 працівниць адміністративної будівлі Торезької виховної колонії № 28 і втечі восьми засуджених", - йдеться в повідомленні.

Так, 9 липня в колонію на чотирьох мікроавтобусах прибутку збройні снайперськими гвинтівками, кулеметами, гранатометами і автоматичною зброєю 50 осіб, одягнені в маски і камуфляжну форму з розпізнавальними шевронами так званих батальйонів "Схід" і "Донецька народна республіка".

Погрожуючи застосувати автоматичну зброю і гранатомети, вказані особи проникли в будівлю, взяли в заручники 26 жінок і вимагали звільнити засуджених, які до укладення проживали в Донецькій і Луганській областях.

Після попереджувальних пострілів з боку нападників начальник установи дав вказівку на виведення цих засуджених з охоронної зони. Надалі нападники повезли звільнених у невідомому напрямку, а заручники були відпущені.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) і ст. 349 (захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника) КК України.

Зараз у кримінальних провадженнях проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене розслідування обставин зазначеної події та розшуку засуджених.