ua en ru

Прокуратура порушила справу проти співробітників СІЗО, чий ув’язнений повідомив про мінування АПУ

Прокуратура Кіровоградської області розпочала кримінальне провадження щодо посадовців Державної пенітенціарної служби (ДПтС), які сприяли "телефонному тероризму".

Прокуратура Кіровоградської області розпочала кримінальне провадження щодо посадовців Державної пенітенціарної служби (ДПтС), які сприяли "телефонному тероризму". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Повідомляється, що 31 липня 2014 р. один із ув'язнених, який тримався у Кіровоградському слідчому ізоляторі, здійснив дзвінок з мобільного телефону на урядову "гарячу лінію" та повідомив про замінування будівель Адміністрації Президента України, Кабінету міністрів України, приміщення готелю "Україна" та аеропорту "Бориспіль".

"Як встановлено в ході проведеної за дорученням Генеральної прокуратури України перевірки, мобільний телефон, з якого вказаний ув'язнений повідомив про неіснуючу загрозу, він отримав від співробітників Кіровоградського СІЗО всупереч ст. 7 Закону України "Про попереднє ув'язнення", - йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом прокуратурою Кіровоградської області 5 серпня 2014 р. внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Наразі триває досудове розслідування.