ua en ru

Прокуратура порушила справу проти "Київжитлоспецексплуатації" за стягнення коштів з провайдерів

Прокуратура порушила справу проти КП "Київжитлоспецексплуатація" за стягнення коштів з провайдерів. Про це повідомив начальник відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави прокуратури Києва Олександр Авдєєнко, передає прес-служба столичної прокуратури.

Як зазначив прокурор, дирекція з розвитку телекомунікаційних мереж КП "Київжитлоспецексплуатація" є єдиним уповноваженим органом укладати договори з підприємствами на розміщення телекомунікаційних мереж та відповідного обладнання в житлових та нежитлових будівлях комунальної власності.

Однак, як з'ясувалося в ході перевірки, в окремих випадках комунальне підприємство безпідставно стягувало з суб'єктів господарювання кошти за використання приміщень комунальної форми власності.

"Всього за період з 2011 р. по 2013 р. інтернет-провайдери безпідставно сплатили КП "Київжитлоспецексплуатація" близько 220 тис. грн. ...Ці кошти мали надійти на рахунки житлово-будівельних кооперативів та ОСББ і бути використані, зокрема, для поліпшення стану прибудинкових територій і проведення поточних ремонтів в житлових будинках", - зазначив Авдєєнко.

За результатами перевірки відомості про вчинення кримінального правопорушення службовими особами КП "Київжитлоспецексплуатація" внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань ч. 3 ст. 365 КК України (Перевищення службових повноважень).

Досудове розслідування триває.