ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом закупівлі неякісного взуття для Нацгвардії на 4,2 млн грн

Військова прокуратура Центрального регіону встановила факти закупівлі неякісного взуття для військовослужбовців Національної гвардії України на суму 4,2 млн грн.

Військова прокуратура Центрального регіону встановила факти закупівлі неякісного взуття для військовослужбовців Національної гвардії України на суму 4,2 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Як зазначається, співробітника прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону провели перевірку в одній з військових частин Нацгвардії, за результатами якої встановлено факт закупівлі протягом липня-вересня 2014 р. у комерційної структури черевик у кількості 11,6 тис. пар на загальну суму 4,2 млн грн, які, за висновками експертів, не відповідають державним стандартам, виготовлені з неякісних матеріалів і не мають маркування.

"Також встановлено, що при укладенні договору комерційна структура представила ряд документів, що підтверджують якість взуття, в тому числі сертифікати відповідності, чим ввела в оману військовослужбовців Національної гвардії України", - відзначили в прокуратурі.

Відомості щодо зазначеного кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Для проведення досудового розслідування кримінальне провадження передано за підслідністю до органів внутрішніх справ.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше військова прокуратура направила в суд справу проти підполковника Нацгвардії за відмову брати участь в АТО і сприяння ЛНР.