ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом збройного нападу на прикордонний пункт в Луганській області

Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом збройного нападу на прикордонний пункт "Довжанський" Луганської області.

Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом збройного нападу на прикордонний пункт "Довжанський" Луганської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

"Луганської прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері 17 травня 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 426 КК України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, встановлено, що сьогодні о 5:40 у пункту пропуску "Должанський" на в'їзд в Україну, серед інших осіб, прибув і був затриманий "народний губернатор" самопроголошеної "Луганської народної області" (ЛНР) Валерій Болотов.

У той же час озброєна група в кількості понад 100 осіб здійснила напад на прикордонний пункт і звільнила затриманого, який зник у напрямку Луганська.