ua en ru

Прокуратура порушила справу щодо відчуження з власності міста 12,73% акцій "Київенерго" на 250 млн грн

Прокуратура м. Києва зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження з комунальної власності 12,73% акцій ПАТ "Київенерго" на суму 250 млн грн.

Прокуратура м. Києва зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження з комунальної власності 12,73% акцій ПАТ "Київенерго" на суму 250 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

"Перевіркою встановлено, що у 2004 р. рішенням Київради зазначений пакет акцій було безоплатно передано до статутного капіталу приватного акціонерного товариства "Київенергохолдинг". У подальшому шляхом неодноразових відчужень за участю різних підприємств, установ та організації, зареєстрованих за межами України, акції були незаконно передані у володіння іншої приватної енергетичної компанії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з матеріалами перевірки, орієнтовна вартість відчуженого пакету акцій складає близько 250 млн грн.

За цим фактом столичною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення службовими особами департаменту комунальної власності м. Києва та ПрАТ "Київенергохолдинг" кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило збитки в особливо великих розмірах).