ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом розкрадання деталей з "Київського бронетанкового заводу" на суму 2,3 млн грн

Дарницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання посадами особами вузлів і агрегатів танків, а також іншої військової техніки з "Київського бронетаенкового заводу" на суму 2,3 млн грн.

Дарницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання посадовими особами вузлів і агрегатів танків, а також іншої військової техніки з "Київського бронетанкового заводу" на суму 2,3 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Посадові особи державного підприємства "Київський бронетанковий завод" здійснили розукомплектування та розкрадання вузлів і агрегатів танків та іншої військової техніки, яка перебувала на підприємстві для ремонту. Викрадені деталі реалізовувалися за кордоном, а отримані за це гроші в сумі понад 2,3 млн грн використовувалися на свій розсуд", - йдеться в повідомленні.

Так, протягом 2011-2013 років були незаконно демонтовані алюмінієві катки з танків вартістю понад 330 тис. грн, які в подальшому використовувалися для комплектування бронетехніки, яка реалізовувалася на зовнішньому ринку.

Крім того, зазначеними посадовими особами вчинено розтрату майна на суму 1,4 млн грн і не забезпечена схоронність 3 танків на суму понад 600 тис. грн.

"За даними фактами прокуратурою Центрального регіону України та Дарницької прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, якщо вона спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України", - додали в прес-службі.

Перевірки у цій сфері тривають.