ua en ru

Прокуратура відкрила справу за фактом загибелі військового в Київській області

Прокуратура відкрила справу за фактом загибелі військового в Київській області Фото: прокуратура почала розслідувати загибель військового

Прокуратура проводить першочергові слідчі дії

Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України розпочала кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця військової частини в місті Васильків (Київська область). Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця військової частини в місті Васильків (ч. 1 ст. 115 КК України). Військова прокуратура Київського гарнізону проводить першочергові слідчі дії, після цього досудове розслідування відповідно до ст.216, ст. 218 КПК України буде передано до слідчих органів Нацполіції України, а процесуальне керівництво здійснюватиметься військовою прокуратурою", - наголошується у повідомленні.

Так, установлено, що 17 квітня близько 17:00 у військовій частині знайдено без ознак життя тіло військовослужбовця із вогнепальним пораненням голови та тулуба. На місці події виявлено та вилучено пістолет Макарова, 2 магазини до ПМ, 14 патронів, 2 кулі та гільзи, квитанції з ломбарду та передсмертну записку.

Тіло загиблого направлено на проведення судово-медичної експертизи.

Зазначається, що військовослужбовець обіймав посаду старшого техніка групи регламенту та ремонту електронної автоматики технічно-експлуатаційної частини авіаційної техніки військової частини.

Нагадаємо, у Київській області у військовій частині Васильківського гарнізону 17 квітня під час виконання службових обов'язків загинув військовослужбовець.