ua en ru

Прокуратура в Одеській обл. підозрює посадовця у привласненні 35 млн грн вкладів

В Одеській області прокуратурою Приморського району м. Одеси скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника правління кредитної спілки за підозрою у привласненні 35 млн грн вкладів 800 клієнтів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Кримінальне провадження розпочато у травні 2013 р. Досудове розслідування здійснював слідчий відділ Приморського райвідділу міліції.

Керівник спілки надавав керівникам підрозділів, а також головному бухгалтеру, вказівки щодо вилучення з каси та передачі йому готівки, що надходила до КС за депозитними договорами без документального оформлення.

У свою чергу, вищевказані особи за три роки вилучили з каси спілки та передали керівнику готівку на загальну суму понад 35 млн грн.

Унаслідок таких злочинних дій, завдано шкоди більш ніж 800 вкладникам.

Керівник правління підозрюється у скоєнні ч. 1 ст. 358, ч. 2. ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 365 КК України (підроблення офіційного документу, який видається чи посвідчується підприємством; службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки; привласнення майна, шляхом зловживання службовим становищем; перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

Семеро співробітників кредитної спілки підозрюються у скоєнні ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).